Otvoren dograđeni dio dječjeg vrtića Suncokret

Otvoren dograđeni dio dječjeg vrtića Suncokret

U sklopu Svečane sjednice Općinskog vijeća, a povodom obilježavanja Dana Općine Strahoninec u petak, 27. rujna pred mnogobrojnim uzvanicima svečano je otvoren dograđeni dio objekta Dječjeg vrtića Suncokret. O značaju projekta nadogradnje, opremanja i vanjskog uređenja Dječjeg vrtića Suncokret, sufinanciranom sredstvima EU fonda, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te sredstvima iz proračuna govorila je ravnateljica vrtića Svjetlana Topolnjak, te naglasila: "S ponosom i radošću dočekali smo dan kada naš dograđeni vrtić otvara svoja vrata, dan koji predstavlja važan korak ka ostvarivanju kvalitetnijeg predškolskog odgoja i obrazovanja u našoj općini. Novi prostori postati će velik dio njihovog osobnog svijeta i duboko se nadam da će ti prostori zračiti pozitivnom atmosferom koja potiče intelektualni, emocionalni i socijalni razvoj svakog djeteta". 

Nešto više o samoj investiciji govorio je općinski načelnik Franjo Lehkec koji je naglasio kako se prirodni prirast Općine iz godine u godinu povećava te Strahoninec postaje poželjno za život mladih obitelji, jer sada svojom komunalnom opremljenošću i brigom za djecu zadovoljava i najviše kriterije koje su im potrebne te dodao: "Uvijek sam isticao i isticat ću da su djeca naša budućnost. Najveće kapitalne investicije koje su započete i realizirane u proteklih pet godina upravo su namijenjene njima, našim najmlađim mještanima. Broj djece u vrtićima skoro se udvostručio, stoga je dogradnja dječjeg vrtića samo prirodni smjer razvoja. U ovaj je projekt utrošeno 4.415.000 kuna, a s time ne stajemo već sljedećeg tjedna započinjemo i energetsku obnovu starog dijela vrtića".

Čestitkama povodom realizacije projekta nadogradnje u ime Međimurske županije pridružila se i pročelnica Blaženka Novak: "Vjerujem da smo svi podjednako sretni i zadovoljni u ovom trenutku, jer najljepše što možemo doživjeti su djeca koja napreduju, koja su sretna i koja se vesele. Naša se županije ističe u izdvajanju za obrazovanje, kulturu i sport, upravo zato što nam je to potrebno za naš osobni razvoj i razvoj onih od kojih se očekuje da nose budućnost".

Vrlo bitnom događaju za mještane Strahoninca nazočili su saborska zastupnica Bernarda Topolko, pročelnica UO za obrazovanje, odgoj i sport Blaženka Novak, zamjenik gradonačelnika grada Čakovca Zoran Vidović, načelnik Općine Strahoninec Franjo Lehkec, predsjednik Općinskog vijeća Vladimir Lepen, načelnici općine Belica, Sveti Juraj na Bregu, Mala Subotica i Donji Kraljevec, Zvonimir Taradi, Anđelko Nagrajsalović, Valentino Škvorc i Miljenko Horvat, zamjenik načelnika Općine Nedelišće Željko Kacun te ostali uvaženi gosti.

Objekt je blagoslovio dugogodišnji župnik u Strahonincu vlč. Branko Sajković, a prigodan program otvorenja za posjetitelje su pripremili vrtićarci uz pomoć svojih odgajateljica.