Teo Škvorc i Lucija Lesjak najbolji sportaši Općine Strahoninec u 2019.

Teo Škvorc i Lucija Lesjak najbolji sportaši Općine Strahoninec u 2019.

Na samom kraju prošle godine u Strahonincu je održan svečani prijam na kojem je načelnik Općine Strahoninec Franjo Lehkec uručio nagrade uspješnim studentima i sportašima.

Odlukom načelnika Općine Strahoninec nagrađeni su najbolji sportaši za 2019. godinu. Nagrade su dodijeljene i perspektivnim sportašima, vrhunskim trenerima i sportašima, najboljoj ekipi te najboljim sportašima. Primili su priznanja te novčanu nagrada, a uručili su ih načelnik općine Franjo Lehkec i predsjednik Općinskog vijeća Vladimir Lepen.

Najbolji sportaš Općine Strahoninec za 2019. godinu je Teo Škvorc, član Plivačkog kluba “Vidra” iz Varaždina. Teo je na međunarodnom plivačkom natjecanju za osobe s invaliditetom “Sarajevo Open 2019 – U vodi smo svi jednaki” osvojio tri srebra i jednu broncu. Također sudjeluje na raznim natjecanjima i redoviti dolazi kući s medaljama oko vrata.  Najbolja sportašica Općine Strahoninec je Lucija Lesjak koja je nedavno postala svjetska prvakinja u karateu na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Čileu. Osvojila je i prvo mjesto na Europskom sveučilišnom prvenstvu.

Najbolja sportska ekipa Općine Strahoninec je Šahovski klub Strahoninec, klub koji ove godine slavi 35 godina rada, klub kroz koji su prošle generacije mladih igrača koji su postigli značajne europske i međunarodne rezultate i klub koji se natječe u 2. hrvatskoj ligi. Temelje tog kluba postavio je gospodin Zdravko Janči, dobitnik Nagrade za izuzetna ostvarenja u razvoju sporta općine Strahoninec.

Nagradu za perspektivne mlade sportaše općine Strahoninec za 2019. godinu dobili su članovi Muške futsal ekipe (5. i 6. razredi) koji su bili viceprvaci Republike Hrvatske,Lovro Kregar, Niko Štefulj, Nino Blagović, Stjepan Horvat, David Šlezak, Nikola Zgrebec, Ivan Kregar, David Đorđević, Mateo Novak i Noa Kolar. Osim njih ovo priznanje primili su i nogometaši Leon Meglić (NK Međimurje) i Karlo Senčar (NK Osijek). Trener futsal ekipe Siniša Trajbar prepoznat je kao trener koji već dugi niz godina postiže vrlo zapažene rezultate s učenicima Osnovne škole Strahoninec te je proglašen vrhunskim trenerom Općine Strahoninec.

Vrhunski sportaši općine Strahoninec za 2019. godinu su Lovro Hozmec, član Muškog rukometnog kluba “Čakovec” koji igra u 1. HRL, te Mario Vidović, jedan od najboljih šahista Međimurja, član ekipe koja je igrala u 2. hrvatskoj ligi. Vrhunske sportašice općine Strahoninec za 2019. godinu su rukometašice Stela i Paula Posavec (RK “Lokomotiva”) kao i Nikolina Zadravec (“RK Podravka”), koje su ujedno i reprezentativke Hrvatske te Melani Balić i Lana Blagus (ŽRK “Zrinski”). Igračice se natječu u 1. hrvatskoj rukometnoj ligi za žene. Tome veliku zaslugu ima njihova sadašnja i bivša trenerica. Stoga je vrhunskom sportskom trenericom Općine Strahoninec proglašena Darinka Pavleković, trenerica ŽRK “Zrinski”.

 

IZVOR: mnovine.hr