Načelnik Općine Strahoninec Franjo Lehkec donio Odluku o isplati 200,00 kn božićnice svim umirovljenicima te osobama starijim od 75 godina s prebivalištem na području općine

Povodom nadolazećih blagdana ove će godine Općina Strahoninec isplatiti jednokratne novčane naknade, božićnice, svim umirovljenicima te osobama starijim od 75 godina s prebivalištem na području općine. Nastavak je to akcije koja se kontinuirano provodi godinama, ali do sada su bile obuhvaćene samo osobe starije od 75 godina. Uz niz mjera koje imamo za naše osobe zlatnog doba života, a s obzirom na situaciju ove godine, odlučili smo proširiti akciju na sve umirovljenike. Osim materijalne pomoći ovom akcijom šaljemo poruku da su nam osobe treće životne dobi jednako važne, da imaju svoj potrebe, osjećaje, a prije svega životno iskustvo. Ovim povodom želim svim umirovljenicima čestit i miran Božić i božićne blagdane te puno sreće i zdravlja u novoj 2021. godini – poručio je načelnik Franjo Lehkec.

Umirovljenici koji ostvaruju pravo na božićnicu su korisnici starosnih, prijevremenih starosnih, obiteljskih mirovina i korisnici invalidskih mirovina zbog opće nesposobnosti za rad i profesionalne nesposobnosti za rad, a koji nisu u radnom odnosu. Općina Strahoninec poziva sve svoje umirovljenike da u Jedinstveni upravni odjel dostave Rješenje o mirovini ili Odrezak mirovine ili Člansku iskaznicu Udruge umirovljenika, broj računa u banci radi isplate te osobnu iskaznicu. Ukoliko netko od umirovljenika nije u mogućnosti sam donijeti dokumente isto mogu učiniti članovi obitelji, poslati na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili poslati poštom. Visina božićnice za sve umirovljenike te osobe starije od 75 godina iznosi 200,00 kuna.