3.200.000 KUNA EU SREDSTAVA ZA PRODUŽENI BORAVAK U VRTIĆIMA

OPĆINA NEDELIŠĆE I OPĆINA STRAHONINEC ZAJEDNO DO 3.200.000 KUNA EU SREDSTAVA I PRODUŽENOG BORAVKA U VRTIĆIMA

Taman uoči Božića stigla je predivna vijest iz Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike za Općinu Nedelišće i Općinu Strahoninec! U okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga  UP.02.2.2.16. „Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ donijeta je Odluka o financiranju projekta UP.02.2.2.16.0116 „IGRAJMO SE!“ i to sa 3.261.362,44 kuna bespovratnih sredstava.

Projektom IGRAJMO SE! postići će se bolja ravnoteža poslovnog i obiteljskog života obitelji s uzdržavanim članovima koji su uključeni u programe ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području Međimurske županije, u Općini Nedelišće u dva dječja vrtića - Zvončić i Zvjezdica te u Općini Strahoninec u Dječjem vrtiću Suncokret.

Projektom će se unaprijediti rad dječjih vrtića kroz produljeno radno vrijeme boravka djece te razne programe i aktivnosti.  Ujedno će se usavršiti i ojačati kapaciteti odgojitelja i stručnih suradnika za kvalitetniji rad s djecom i njihovim roditeljima. Ubrzo se očekuje potpisivanje Ugovora o financiranju što znači da u skoro vrijeme počinjemo sa provedbom projekta „IGRAJMO SE!“.